La Copa del Rei del 1929 es va disputar del 8 de desembre al 3 de febre, degut a que aquesta temporada començava el primer Campionat Nacional de lliga que es va jugar un cop acabada la Copa. I van participar, com era tradicional, els campions dels campionats regionals, am un total de 32 equips. Els campionats de CAtalunya, Centre, Gupuscoa i Viscaia presentaren un tercer participant per completar al quadre. copa 1928

fianl1929-3

 

Per Catalunya van participar el R.C.D.Espanyol com a campió, el C.D. Europa com a sotcampió i el F.C. Barcelona com a tercer classificat. A la fase inicial,, l’Espanyol es va enfrontar al Sporting de Gijón, guanyant els dos partits per 3-4 i 5-2, total 9-5. Als octaus de final es va enfrontar al Arenas de Getxo, guanyant a Getxo per 4-6 i a Sarrià per 3-1, total 9-5. Als quarts de final, el rival va ser l’Atlètic de Madrid, al que esva guanyar a Sarrià per 5-1, i es va perdre a Madris per 4-2, total 7-5. Les semifinals van enfrontar els dos equips de Barcelona. El primer partit es va jugar a Sarrià guanyant l’Espanyol per 2-0, a la tornada, a les Corts, el resultat va ser d’empat a un, total 3-1.

La final, coneguda con la final de les aigües per la gran cantitat de pluja que va caure, es va jugar a Mestalla el 3 de febrer del 1929. Els equips van presentar les següenta alineacions:

R.C.D.Espanyol: Zamora, Saprissa, González, Trabal, Solé, Kaiser, Vantolrá, Broto, Tena I, Padrón, Bosch.

Real Madrid: Cabo, Quesada, Urquizu, Prats, Esparza, Peña, Lazcano, Triana, Rubio, Morera, López.

El resultat final va ser de 2-1 a favor de l’Espanyol, amb gols de Padrón i Bosch i de Lazcano per part del Madrid

 

 

final1929-2

final1929-1

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *