El repte final de Caicedo

Futur en dubte. El davanter equatorià té els últims deu partits per mostrar la millor versió si vol trobar una bona sortida l’estiu que ve

02/04/15 02:00 – SANT ADRIÀ DE BESÒS – JORDI COLOMÉ BATLLE

Ni l’Espanyol ni Felipe Caicedo no van enganyar ningú. El davanter tenia una fitxa prohibitiva a l’Al-Jazira, que se’l volia treure de sobre. Més de tres milions per temporada. I com va acabar de blanc-i-blau? Doncs amb una fórmula que situava la fitxa ENTRE les més altes –menys de la meitat del sou que tenia als Emirats Àrabs– i ho compensava amb un contracte de només dos anys i l’opció de quedar-se el 50% d’un traspàs. El club blanc-i-blau s’assegurava la motivació de l’equatorià de rendir al màxim per omplir-se les butxaques a final de temporada, però el rendiment s’acosta més a la decepció que no pas a l’alegria. Per això té deu partits de marge per reivindicar-se i atreure postors.
L’última aturada de la lliga per les seleccions ha comportat el retorn de Caicedo amb l’Equador. Una nova etapa a les ordres del tècnic Gustavo Quinteros, que de MOMENT ha viscut dues derrotes. La millora en el 2-1 contra l’Argentina a Los Angeles va ser palpable i el davanter de l’Espanyol va repetir presència en la parella atacant amb Bolaños, l’autor del gol. El punta va disputar 70 minuts abans de ser substituït, en la línia del duel anterior amb Mèxic, quan va anar a la banqueta en el minut 73. Les cròniques, però, subratllen la falta d’entesa amb Bolaños i fins i tot la lentitud en algunes accions.
Un gener de somni
Amb tot, la presència internacional suposa un bon aparador, malgrat que els dos partits amb l’Equador no hagin servit PER tallar la sequera. El davanter va convertir els xiulets en aplaudiments al Power8 en qüestió de dies amb un gener per emmarcar: sis dels nou gols que ha fet. Fins i tot va ser el gran heroi de la remuntada en la copa contra el València en UNA impressionant competició d’olfacte fi amb Stuani per veure qui acompanyava Sergio García. L’equatorià va ser una aposta PERSONAL de Sergio González, que va demanar el seu fitxatge i es va involucrar en les negociacions amb converses amb qui havia estat company seu al Llevant. L’adaptació al ritme de la lliga espanyola, en comparació de la dels Emirats Àrabs, va ser més lenta del previst i la mala ratxa actual torna a generar dubtes sobre el seu FUTUR. Ni una diana des del 25 de gener. I som a l’abril. Ara té deu partits per reivindicar-se si vol rebre ofertes que li compensin la rebaixa de fitxa que va acceptar per anar a l’Espanyol. Una win-win situation que es pot complicar si no millora el rendiment. Amb Stuani renovat, ingressar diners per l’equatorià també és una opció engrescadora.
EL REGISTRE
El punta és una aposta personal del tècnic Sergio González i ha fet nou gols
A l’Equador destaquen la poca entesa amb Bolaño en l’atac de la ‘tricolor’

El futur de Caicedo